Trendig stil med hijab

Att en kvinna bärandes hijab skulle finnas med på modemagasinens omslag var det nog få som vågade tro för några år sedan. Idag är det dock ett faktum och modebranschen räknar med flertalet hijab-modeller.

Modekollektionerna har även i allt högre grad anpassats till kulturer och huvudbonader som just hijab. I den här artikeln presenteras olika tips på hur kvinnor som bär hijab kan skapa en trendig stil.

två kvinnor i hijabsNya tider inom modebranschen

Det har hänt mycket i modevärlden under de senaste åren, inte minst sett till den traditionella synen på vad mode står för. Kulturella anpassningar är numer ett inslag hos modehusen som till exempel skapar kläder för kvinnor med hijab. Utbudet av hijabs är dessutom tillgängligt i en helt ny skara än tidigare. På nätet finns ett stort utbud av den islamska huvudbonaden och kvinnor kan enkelt hitta rätt hijab till olika tillfällen.

Halima Aden är ett namn att lägga på minnet då hon som första kvinna med hijab deltog i Miss USA. Hon vann inte tävlingen, men hennes deltagande skulle leda till stor framgång som modell i modebranschen. Idag sitter Aden dessutom i självaste juryn för Miss USA. Hon är en förebild för många hijabbärande kvinnor som tidigare saknat igenkänning när det gäller mode och kläder.

Ikram Abdi Omar är en annan känd modell med hijab som även har en viss svensk anknytning. Hon föddes nämligen i Sverige, men växte upp i Storbritannien. 2018 var hon bland annat Burberrys första modell med hijab och ett av modehusets ansikten utåt.

Tydliga trender inom hijabs

Precis som andra accessoarer följer hijabs de generella trenderna för säsongen. Det innebär att huvudbonaden går i samma toner samt med liknande detaljer som övriga plagg. Om vi tar Burberry som exempel så presenterades Hijab-modet som en del av vårkollektionen som visades på London Fashion Week. Den för säsongen så trendiga västen och skräddade looken kombinerades med en hijab i samma stil.

Guld är en viktig färg under våren 2020 och den som vill bära upp en hijab på ett moderiktigt sätt kan satsa på tyger i gyllene toner. För den som önskar sticka ut från mängden är prickiga mönster och 60-talet en annan het trend just nu. Hijabs med mönster eller i en vågad färg är ett tips för modekvinnor med hijab!