Olika skönhetsbehandlingar

Många genomför olika skönhetsingrepp därför att de är missnöjda med sitt utseende. Andra gör det, därför är att de tycker det är spännande att experimentera med sitt ansikte och sin kropp. Oavsett vilken anledning kan har för att vända sig till en skönhetsklinik är det bra att känna till och skilja på begreppen. En operation och en behandling är inte samma sak och det är just behandlingarna som är så omåttligt populära idag. 

På Lifetime Clinic erbjuder de skönhetsbehandlingar av olika slag. De har både permanent hårborttagning, contouring, ansiktslyft, fillers och så vidare. I branschen är det tydligt att det är fler som intresserar sig för många av behandlingarna, eftersom de inte längre innebär att man måste göra något ingrepp som sitter i för evigt. Mycket av de populära behandlingarna är sådana som sedan går ur kroppen och som man kan fylla på om man blev nöjd.

Permanent hårborttagning

Att ta bort hår med laserteknik är faktiskt mindre påfrestande för miljön än att raka benen med engångshyvlar du inte ens kan sopsortera. Att ha släta ben på sommaren är något som de flesta vill ha, och allt fler överväger att lasra benen så att man slipper ödsla en massa tid och energi på att raka dem. Att ta bort hår gör man med laser/IPL. Man kan behandla både små ytor och större, och behandlingen är mycket effektiv mot hårväxt. Ofta behövs det flera behandlingar för att man ska kunna få in hela tillväxtfasen på håren.

Många genomgår en sådan behandling eftersom det inte innebär ett ingrepp på kroppen utan sker när du är helt vaken och kan se hur allt går till.

Att göra en skönhetsbehandling

Man ska skilja på begreppen ”skönhetsoperation” och ”skönhetsbehandling”. En operation är ofta ett större och djupare ingrepp och kan till exempel vara en bröstförstoring. Även om detta också är vanligt förekommande så är det just behandlingarna som ökar mest i popularitet. Det vill säga, behandlar som inte kräver något djupare ingrepp utan ofta innebär en injektion av en spruta eller liknande. Många menar att det är det som är fördelen med behandlingarna: de avtar efter varierande tid beroende på vad det vad du valde att behandla.

”Plastikbranschen” är än så länge hyfsat oreglerad, och därför är det många som undrar hur man ska tänka när man vill vända sig till en så kallad plastikkirurg. Det är bra att se till att kliniken man vänder sig till är välrenommerad och har lång erfarenhet i branschen. Vi kan läsa om många fall i media när det har gått snett, men i de allra flesta fallen är metoderna idag mycket säkra och välbeprövade. Det är också bra att man först konsulterar med en hudterapeut om man känner sig osäker.

En av de mest populära behandlingarna idag är fillers, där du fyller dina läppar för att få en bättre struktur på dem. Det finns olika grader av fillers, vissa ger hårdare läppar än andra och du kan själv bestämma vilka du föredrar.