Klänningarnas klänning

fin klänningFinns det något vackrare än en riktigt flådig och exklusiv klänning? Knappast. Klänningen är ett plagg som kan se ut på många olika sätt – men gemensamt för dem är att de ofta förknippas med elegans och skönhet.

På galor, uppträdanden och röda mattan syns dem – stjärnorna klädda i klänningar för tusentals kronor. Var och en vill visa upp just sin skrud och det råder inga tvivel om att man gärna skryter om vem som designat den. De får gärna vara utmanande och nytänkande, men samtidigt behålla klassen och den elegans som de förknippas med. En påkostad klänning kan kosta flera hundratusen kronor, men för oss vanliga kan man hitta massor av fina klänningar i de flesta klädbutiker. Det bästa är att de egentligen inte behöver vara sådär extremt dyra som de som kändisarna visar upp på röda mattan.

Klänningar för en förmögenhet

En person som älskar klänningar och allt som hör till är den kända sångerskan Sanna Nielsen som är aktuell med sin alldeles egna krogshow. I föreställningen har hon scenkläder, främst klänningar, till ett värde som överstiger en miljon kronor. De flesta av plaggen är designade av den kända designern Lars Wallin och de är alla utöver det vanliga i klänningväg. Vad sägs exempelvis om en klänning där elegans möter rosa fjädrar och fluff? Eller en klassiskt elegant balklänning i rött? De är en fröjd för ögat, och förhöjer troligtvis showen till fantastiska höjder. Men man kan ju inte annat än undra var klänningarna kommer att ta vägen när föreställningarna väl är över? Kommer de att pryda Sannas garderob eller lämnas de till bättre behövande? Det är inget vi på Your Moda kan svara på, men det vore sannerligen intressant att få veta!

Röda mattan

vacker klänningHar man inte vägarna förbi för att se Sannas show finns det andra sätt att ta del av flådiga klänningar och eleganta outfits. Ett exempel är den stora Elle-galan som är en av de absolut största svenska modegalorna. Här samlas alla möjliga kläddesigners och de flesta besökarna bär påkostade och vackra utstyrslar. Med andra ord paradiset för oss som älskar mode, stil och trender. Men kanske framförallt för oss som inte kan få nog av vackra klänningar. Nyfiken på hur kändisarna klädde sig? Spana in den här artikeln skriven av Expressen. Där går de igenom vad som var hett och vilka som glänste allra mest på årets Elle-gala. Ett genomgående tema för årets gala tycks dock ha varit romantiskt, vitt och även en touch av årets julklapp, det återanvända plagget. Vilket plagg tycker du var finast på galan? Var det en av alla klänningar eller kanske något annat i klädesväg? En del bär spännande skor, andra hattar, och vissa extravaganta jackor. Gillar man mode finns det alltid många spännande designer att grotta ner sig bland och hitta just sin favorit. Och när det kommer till klänningar finns det gott om utrymme att både experimentera och utmana trender.