Glasögontrender 2019

Går du i väntans tider för att skaffa glasögon och inte riktigt vet vilken båge du ska ha? Antingen följer du trender slaviskt eller också struntar du i tendenser och går din egen väg. En liten inblick i dagens glasögontrender kan dock vara av värde så att du hittar lättare i bågdjungeln.

Att köpa glasögon blir ofta ett dyrt kalas, med allt vad det innebär – synundersökning, utprovning av bågar, försäkring och köp av själva glasögonen. Då kan det vara bra med en rabattkod för att få ner priset. Kika på rabatt för mister spex hos Gratislandet och se om det finns något som passar eller kolla in resten av erbjudandena av glasögonbågar.

glasögon och synundersökningStundande glasögonmode

Vilka typer av glasögon ligger mest i tiden för stunden, kanske du undrar. Om du går ut i butikerna kan du se flera tendenser rullas upp framför dina ögon. Dessa trender gäller även solglasögon i stor utsträckning.

  • Pilotglasögon utan styrka för sol
  • De halvrunda glasögonbågarna med skalm och gärna i sköldpaddsmönstrat eller metall
  • Cat eye glasögon, gärna i mycket smala bågar
  • Transparenta bågar
  • Futuristiska bågar som inte riktigt kan placeras i ett annat fack
  • Återanvändna glasögon

Som du själv ser är det massor av trender i glasögonmodet som letar sig in hos både män och kvinnor. Det som är den gemensamma nämnaren är att glasögonen ska symbolisera din stil och personlighet. Många väljer även att skaffa sig flera par glasögon för att byta med beroende på vilken outfit de bär för dagen.

Stora statement-brillor är lika inne som ett par diskreta bågar av metall eller transparent material och mycket avgör vilken klädsel du bär.

Vilken modell passar du i?

Alla glasögon som du själv tycker är guldkornet du gärna vill bära på nästippen, betyder inte att du passar i dem. Din ansiktsform har mycket med valet av glasögon att göra. Stora glasögon är ofta snyggt på ett fyrkantigt ansikte men har du ett litet fejs så kan du bli som en stor fluga med ett par enorma bågar. På nätet finns många tips om vilken modell som gör sig bäst till vilken ansiktsform så spana i dem råden och välj med omsorg i butiken innan du köper.