Tips till vita tänder

Utseende är av stor vikt världen över. Att presentera sig själv på bästa sätt är något som kan leda till flera möjligheter i livet. Då alla har olika förutsättningar kan detta verka orättvist men det finns i alla fall saker som kan göras för att förbättra sitt utseende, vare sig det är för omvärlden eller sig själv.

”Om du har missfärgade tänder så kan det berätta att du exempelvis använder tobak, dricker mycket kaffe eller helt enkelt bara har det i generna.”

Vitare tänder med tandblekning

Dina tänders utseende spelar stor roll och kan avslöja mycket om dig som person. Om du har missfärgade tänder så kan det berätta att du exempelvis använder tobak, dricker mycket kaffe eller helt enkelt bara har det i generna. För att få vitare tänder så kan du pröva på tandblekning. Du kan antingen välja tandblekning hemma eller hos tandläkaren. Tandblekning görs med blekmedel som vanligtvis är i form av en gel som läggs på tänderna. För tandblekning hemma finns det massor av tandblekningsprodukter som du kan välja mellan. Allt du behöver göra är att köpa en produkt som verkar vara trovärdig och av god kvalité och sedan följa instruktionerna som ingår. Resultatet av tandblekning hemma kan hålla allt ifrån några veckor till omkring två år.

Tandblekning hos tandläkaren är en process som går ut på att blekmedel penslas på tänderna som sedan aktiveras med hjälp av ultraviolett ljus. Blekningen håller vanligtvis ett till tre år.

Mer tips för vitare tänder

Möjligheterna till vitare tänder utöver tandblekning är många, här är några tips:

• Borsta tänderna noggrant två gånger om dagen.
• Använd munskölj och tandtråd.
• Undvik att dricka kaffe, vin och te.
• Använd sugrör till drycker som kan skada tänderna.
• Gå regelbundet till tandläkaren.
• Sluta röka, både för dina tänder och allmänna hälsa.