Därför ska du byta till naturliga produkter

Naturliga produkter innehåller bara ingredienser från växtriket. Konventionella produkter med syntetiska kemikalier kan vara skadliga för din hälsa. För att vara på den säkra sidan är det därför bättre att använda hår- och hudvårdsprodukter som bara innehåller naturliga och närande ingredienser.

Har du funderat på hur många olika hud- och hårvårdsprodukter du använder på en dag? Det blir med lätthet upp till 10 produkter som du använder per dag. Om du då använder produkter med hormonstörande ämnen och syntetiska kemikalier exponeras du för ganska mycket under en dag. Därför ska du använda naturliga hud- och hårvårdsprodukter, du och din kropp mår bättre av naturliga ingredienser. Det finns naturliga produkter hos jolie.se som du kan beställa hem. Där finns allt du behöver till håret och huden.

Naturliga produkter innehåller bara ämnen från växtriket

Det är svårt att säga om och hur skadliga syntetiska kemikalier är för din hälsa. Det finns en rad tveksamheter och forskningen är lite oklar. När du inte vet vilka effekter saker kan ha är det bättre att ta det säkra före det osäkra och använda produkter som har ett naturligt innehåll. Naturliga ingredienser kommer från växtriket och dessa lagras inte i kroppen. Det är endast vegetabiliska och animaliska fetter som används i naturlig hudvård. Naturliga produkter är även nedbrytbara och ofta förnyelsebara.

Naturlig hudvård är lika effektiv

Beautiful,Young,Woman,With,Clean,Fresh,Skin,Touch,Own,FaceDet finns faktiskt lika bra hudvårdsprodukter som är naturliga och ekologiska. Du kan hitta produkter som är väldigt effektiva mot akne, skönhetsfläckar och fina linjer. Naturlig hudvård stimulerar och stödjer hudens olika funktioner. De naturliga ingredienserna skapar balans på din hy och stärker den skyddande barriären som finns.

Ha tålamod med dina nya naturliga hårprodukter

För håret är det bra att undvika produkter med ämnet natriumlaurylsulfat (SLS) men även parabener. Dessa löser upp smuts och fett samt rubbar den naturliga oljebalans som finns i håret. I naturliga hårvårdsprodukter finns ofta tensider från till exempel majs och kokos som är milt rengörande ämnen. Tänk på att du behöver vänja dig med de naturliga produkterna ett tag. Många upplever att håret inte blir riktigt rent till en början.