Så får du tät skäggväxt

Som man är skägget en viktig del av ditt utseende. Många gånger känner män med lite skäggväxt sig mindre manliga även om det naturligtvis inte sitter i skägget. Det finns åtgärder du kan vidta för att få mer skägg, till exempel en skäggtransplantation.

Även du som har lite skäggväxt kan enkelt få mer genom en vanlig skäggtransplantation. Det tas då hår från andra ställen på kroppen och planteras in i din skäggväxt. Du kanske har mindre skäggväxt på olika ställen och vill ha det mer jämnt fördelat. På 85 Kliniken gör man alla typer av hårtransplantationer, så även för skägg och ögonbryn. Titta mer på https://www.85kliniken.se/skaggtransplantation/ så får du veta mer.

Vårda ditt skägg

När du väl har gjort en skäggtransplantation så är det viktigt att vårda ditt fina skägg ordentligt. Det gör du med rätt grooming produkter men också rätt ansning och trimning. Du bör också införskaffa en skäggkam. Bra grooming produkter är följande:

• Skäggolja
• Skäggkam
• Skäggschampo och balsam (det är viktigt att tvätta skägget med jämna mellanrum)

Kamma igenom skägget varje dag, speciellt om du har långt skägg. Ju längre skägg desto mer vård krävs. Men även du som bara har tre dagars stubb bör ansa det snyggt och ge skäggväxten fina linjer så det inte ser ovårdat eller vildvuxet ut.

Så lång tid tar det att få rätt skägglängd

Beroende på om du vill ha ett riktigt långt vikingaskägg eller lite stubb så tar det olika lång tid att komma dit du vill. Det spelar också roll om du exempelvis vill ha en specifik mustasch som måste låta växa ut vid sidorna.

Alla mäns skägg växer olika och olika fort. Man brukar dock säga att skägget växer ca 3 mm om dagen vilket gör att det växer ca 1 cm per månad eller något mindre.

Rätt skägg för din ansiktsformSkäggig man tar serum skäggolja bra för ansiksthår

Vissa har runt ansikte, andra ovalt, somliga fyrkantigt. Precis som frisyrer passar olika skägg olika personer. Ett brett ansikte ser till exempel bättre ut om skägget inte är så yvigt på sidorna medan ett ovalt ansikte passar bättre i det så ansiktet fylls ut på sidorna.