Shoppa trenderna online

Höstens trender kommer från flera olika årtionden och subkulturer, vilket gör det möjligt att kombinera olika plagg och hitta en individuell stil.

Hösten ligger framför oss med nya möjligheter och vi uppdaterar garderoben med det senaste modet. Leta inspiration och gå igenom det stora utbudet online där det är enkelt att jämföra modeller. Hos Fyndiq.se finns de hetaste trenderna till de bästa priserna.

Klädmodet för hösten 2019:

  • Siluetter
  • 70- och 80-tal
  • Rutigt, blommigt och starka färger

Höstens stil och färgval

shopping onlineHöstens viktigaste mönster är rutor som inkluderas i olika former och återkommer i alla typer av plagg. De blommiga tygerna lever kvar men färgskalan övergår i mörk och effektfull romantik. Inspiration är också hämtad från 70-talets punk med polerade nitar. Veganskt läder i alla färger är rätt i alla plagg med inspiration från 80-talet. Att handla hållbart är numera trendigt även inom modebranschen. Ta reda på om trendanalytikern hade rätt om modet för 2019 hos Göteborgs-Posten.

Välklätt, retro och siluetter

Elegant och välklädd dam från 1970- och 80-talen inspirerar till knytblus, byxkjol, kavaj och trenchcoat. Färdigställ looken med ett par snygga stövlar, en axelremsväska och sidenscarf. Den skrikiga färgskalan från 1980-talet ger utrymme för chockrosa och mintgrönt för den som vill synas lite extra i höst.

En mörkare trend kommer med den svarta gotiska romantiken med spets, siluetter och dramatik. Crossdressing av klassiska material och sobra färger har fått en ny look med hjälp av intressanta detaljer. Framhäv siluetten med markerade axlar, bälte, kortkort och stövlar. Tio plagg som sammanfattar höstens klädmode: herrock, blommig klänning, knytblus, läderkjol, tweedjacka, kavaj, chockrosa klänning, cape, mc-jacka, midikjol. Läs mer om höstens kängor i DN.

Funktion, sport och djurmönstrat

Friluftsliv och funktion öppnar för bekväma och sportiga kläder, kängor och plagg med mycket fickor. Höstens färger kommer i neon och djurmönstrat. Mannens siluett förstärks genom oversize-plagg och grafiska tryck. Bland accessoarerna är midjeväskan fortfarande het och kompletteras gärna med en bucket hat och solglasögon med färgat glas. En vadderad jacka ska gärna vara så stor och tjock som möjligt. En klassisk trenchcoat eller en lång rock i varmt material är helt rätt. Ta reda på mer om höstens mode hos Sveriges Radio.