Därför ska du lägga tid på fötterna

Fötterna mår som bäst när du tar hand om dem regelbundet. Att ha bra rutiner kring dina fötter är väldigt bra. Ett fotbad en gång i veckan är stärkande för fötterna.

Fötterna är en kroppsdel som utsätts för enorma påfrestningar dagligen samtidigt som många försummar fötterna. Det är viktigt att vårda fötterna på ett bra sätt för att undvika både smärta och diverse åkommor. Det finns massor med bra produkter för fotvård som du kan köpa för att vårda dina fötter hemma. Förutom produkter finns det även bra verktyg som fotfilar och fotbad som du kan investera i. Det är värt att tänka lite extra på dina fötter.

“Tänk på att alltid fila nerifrån och upp, inte sida till sida.” Läs mer här

Fotbad är vårdande för fötterna

Att göra ett fotbad ungefär en gång varje vecka är en bra utgångspunkt. Låt fötterna ligga i fotbadet ända tills huden har blivit mjuk. Du kan skrubba fötterna lite medan de fortfarande är i badet. Därefter tar du och filar fötterna. Om du har förhårdnader ska du lägga lite extra krut på att fila där. Nästa steg är att smörja in fötterna i en riktigt bra fotkräm. Det är nämligen oerhört viktigt att du återfuktar huden på fötterna. Huden är kroppens största organ och det är lika viktigt att du tar hand om huden på fötterna som i ansiktet. Tänk på att inte smörja allt för mycket mellan tårna, det kan orsaka fotsvamp om det hamnar för mycket kräm där.

Ta hand om dina fötter. viktigt med fotvård