Solglasögontrender 2020

Solglasögon är en av de absolut hetaste accessoarerna sommaren 2020. Denna sommar är det bågar i olika färger som gäller. När det gäller storleken håller trenden med små och smala bågar i sig även denna säsong. Kombinera gärna båda trenderna för en extra moderiktig look.

Efter en lång och mörk vinter är äntligen det varma och soliga vädret här. Förutom att det är skönt med värme är det även dags att plocka fram det fräscha sommarmodet. Solglasögon är sommarens viktigaste accessoar. De skyddar ögonen från solens farliga strålar och är även riktigt snygga. Ingen kan förneka att personer med solglasögon oftast ser coolare ut. Solbrillorna är den accessoar som kan förändra och lyfta en hel look. Många väljer att ha flera olika par i olika färger och modeller för att variera efter outfit och humör. Om du vill köpa många olika par bör du komma ihåg att det är billigare att köpa snygga solglasögon 2020 online än i butik. Här kan du läsa mer om säsongens hetaste solglasögontrender.

Färgglada bågar

Efter många år då svarta och brunmelerade bågar har dominerat ser vi äntligen massor av färgglada bågar. Catwalken såväl som utbudet i butikerna visar att färg dominerar sommaren 2020. Det är dock inte knalliga 80-talsfärger som gäller, utan stilrena och diskreta nyanser av grönt, blått, rosa, rött och gult. Transparenta bågar i dessa färger är helt rätta denna säsong. När det gäller glaset får det dock gärna vara mörkt och tonat. De klara, nästan genomskinliga, bågarna skapar en perfekt kontrast till mörka glas. Även metallicbågar i olika färger är trendriktigt.

Små & smala bågar

Gigantiska bågar har varit den rådande trenden fram tills förra sommaren. Då gjorde de små och smala solglasögon entré. Kändisar, supermodeller och influencer visade upp att det är den smala glasögonbågen som gäller. Denna 90-talsinspirerade båge kan vara rundad, oval eller fyrkantig, huvudsaken är att den är smal. Cat eye-modellen är riktigt fin och vågad med denna smala båge. Den som vill vara lite mer diskret väljer en svart eller grå färg. Du som vill vara riktigt trendig kombinerar 2020 års två största solglasögontrender och väljer ett par smala bågar i en trendig färg.