Inredningstrender, färger och väggprydnader

Ju mer vi spenderar tid i hemmen desto viktigare blir det med inredning. Det spelar ingen roll om vi bor ensamma eller i en familj, om vi är unga eller gamla – ett hem blir alltid mysigare om vi inreder det med känsla och rätt färger.

Vill du följa med i dagens inredningstrender med decorofsweden.com så kommer du att märka hur lätt det är att inreda bostaden. Med så enkla saker som en eller flera posters i härliga färger, och snygga ramar som passar till, kan du billigt och på ett varierat sätt skapa helt ny interiör och väggdekor.

inredning med lila bakgrundInredningstrender som råder

Klimatsmarta val står nog högst upp på agendan när det kommer till trender i vad som helst. Det hittar du i följande exempel:

 

  • Miljövänliga textilier
  • Posters tryckta på miljövänligt papper
  • Återanvända prylar eller second hand

 

Det vita, skandinaviska som var så typiskt en lång, lång tid är fortfarande inne men försök att hitta mer färg. Det betyder inte att du ska ta in en soffa i en färg, en matta i en annan och gardiner i en tredje – du kan behålla den vita basen och komplettera med en hel tavelvägg i de grannaste färgerna. Det behövs inte mer än så. Lek med ramarnas färg och form och med alla olika posters motiv. Har du en färgglad interiör kan du göra motsatsen, det vill säga ha en tavelvägg i endast svartvitt.

Lampor och belysning

Ibland kan en eller några få lampor göra hela hemmet. I ett land som Sverige där det är mörkt i över ett halvår åt gången är det viktigt att ha rejäl belysning som både höjer mysfaktorn och gör att du ser vad du gör hemma. Lek med färg och form och tänk efter vilken stil lampan har så att du kan kombinera den med övrig inredning. En enkel inredning kan exempelvis brytas av med en ultramodern lampa som ingen hade kunnat vänta sig. På samma sätt kan du bryta av med en retro lampa till en minimalistisk inredning. Dra din fantasi till sin yttre gräns och se vad som passar hos dig.